Визалық сұрақтар

Кімге және қандай себеппен оқуға виза беріледі?

Оқуға арналған визалар шетелдіктерге беріледі:

  • Қазақстан Республикасының орта және жоғары оқу орындарына түсу үшін Қазақстан Республикасына бару немесе онымен танысу - Қазақстан Республикасының Сыртқы істер министрлігі ұсынатын, сот органдарымен немесе Білім және ғылым министрлігінде тіркелген оқу орындарының жазбаша өтініштері негізінде визалық қолдау көрсету;
  • Қазақстан Республикасына оқу, тәжірибеден өту үшін - Қазақстан Республикасының әділет органдарында, дипломатиялық өкілдіктерде, шет мемлекеттердің консулдық мекемелерінде, Қазақстан Республикасында аккредиттелген халықаралық ұйымдарда тіркелген заңды тұлғалардың жазбаша өтініштері негізінде;
  • Қазақстан Республикасына уақытша келген және Қазақстан Республикасының оқу орындарына түсетін қазақ ұлты (азаматтығын растайтын құжаттар болған жағдайда) - сот органдарында немесе Білім және ғылым министрлігінде тіркелген оқу орындарының жазбаша өтініштері негізінде.

Оқуға визаның көптігі

Оқуға арналған визалық санаттар (GIL) бір, екі, үш және көп кіру және шығу үшін беріледі.

Оқуға визаның жарамдылығы

  • Бір, екі, үштік - 90 күнге дейін.
  • Көптік - 1 жылға дейін.

Студенттік визаны алу немесе ұзарту үшін қажетті құжаттар тізімі:

  • Университеттен өтініш
  • Шығыс Қазақстан облысы Ішкі істер департаментінің көші-қон бөлімінен сауалнама
  • Фото 3,5 * 4,5 - 2 дана.
  • Паспорт
  • Көші-қон картасы, уақытша тіркеу куәлігі
  • туу туралы куәліктің нотариалдық куәландырылған көшірмесі (немесе азаматтығын растайтын құжат)
  • Тапсыруға тапсырыс беру немесе бұйрық беру
  • этникалық қазақтарға тіркеу - ТЕГІН, басқа шетелдік студенттер үшін - 30 АЕК

Оқу визасын қажет етпейтін мемлекеттер тізімі:

  • Ресей Федерациясы
  • Қырғыстан Республикасы
  • Армения Республикасы
  • Тәжікстан Республикасы
  • Өзбекстан Республикасы
  • Беларусь Республикасы

Шетел студенттеріне нұсқау