Fundamentals of sustainable entrepreneurship
Description: The subject reveals the theoretical, methodological and practical foundations of business management in accordance with the principles of the "sustainable development" model. This concept aims to ensure long-term financial stability by managing three factors: economic, social and environmental
Amount of credits: 3
Пререквизиты:
- Economic theory
Course Workload:
Types of classes | hours |
---|---|
Lectures | 15 |
Practical works | 15 |
Laboratory works | |
SAWTG (Student Autonomous Work under Teacher Guidance) | 15 |
SAW (Student autonomous work) | 45 |
Form of final control | Exam |
Final assessment method |
Component: Component by selection
Cycle: Base disciplines
Goal
- he subject reveals the theoretical, methodological and practical foundations of business management in accordance with the principles of the "sustainable development" model. This concept aims to ensure long-term financial stability by managing three factors: economic, social and environmental
Objective
- - изучение основных категорий, закономерностей и перспектив устойчивого предпринимательства; 2. - обучение методологии изучения основных микроэкономических процессов для самостоятельного применения способов, методов анализа, используемых в любой сфере экономики; 3. - ознакомление студентов с разнообразными рычагами, стимулами, которые воздействует на состояние и развитие социально-экономических явлений и процессов 4. - формирование навыков анализа конкретных ситуаций, опираясь на взаимосвязи между аналитическими переменными в экономико-математических моделях.
Learning outcome: knowledge and understanding
- знает основные идеи, принципы и закономерности функционирования устойчивого предприятия. -понимает природу поведения фирмы и потребителей в различных временных горизонтах на основе общих закономерностей устойчивого предпринимательства; 2.
Learning outcome: applying knowledge and understanding
- способность использовать теоретические и практические знания для запуска будущего бизнеса или создания инноваций, генерировать и использовать новые идеи, проводить научные эксперименты и делать прогнозы;
Learning outcome: formation of judgments
- формулировать и аргументировать свою позицию при решении экономических ситуаций и задач;
Learning outcome: communicative abilities
- обладает коммуникативными способностями продуктивно работать в группе, команде;
Learning outcome: learning skills or learning abilities
- владеть навыками экономического мышления: выбора из многих вариантов решения наиболее рационального; обладать навыками сбора, систематизации и научной интерпретации информации; работать с экономической информацией в глобальных компьютерных сетях и корпоративных информационных системах.
Teaching methods
Технологии учебно-исследовательской деятельности; 2 Коммуникативные технологии (дискуссия, пресс-конференция, мозговой штурм, учебные дебаты и другие активные формы и методы); 3 информационно-коммуникационные (в том числе дистанционные образовательные) технологии.
Assessment of the student's knowledge
Teacher oversees various tasks related to ongoing assessment and determines students' current performance twice during each academic period. Ratings 1 and 2 are formulated based on the outcomes of this ongoing assessment. The student's learning achievements are assessed using a 100-point scale, and the final grades P1 and P2 are calculated as the average of their ongoing performance evaluations. The teacher evaluates the student's work throughout the academic period in alignment with the assignment submission schedule for the discipline. The assessment system may incorporate a mix of written and oral, group and individual formats.
Period | Type of task | Total |
---|---|---|
Total control | Exam | 0-100 |
The evaluating policy of learning outcomes by work type
Type of task | 90-100 | 70-89 | 50-69 | 0-49 |
---|---|---|---|---|
Excellent | Good | Satisfactory | Unsatisfactory | |
Критерии оценки устного опроса (обсуждение): 2. Критерии оценки занятия по семинарской модели 3. Критерии оценки тестовых заданий 4. Критерии оценки результатов в обучении студентов при решении ситуаций и ситуационных задач |
Evaluation form
The student's final grade in the course is calculated on a 100 point grading scale, it includes:
- 40% of the examination result;
- 60% of current control result.
The final grade is calculated by the formula:
FG = 0,6 | MT1+MT2 | +0,4E |
2 |
Where Midterm 1, Midterm 2are digital equivalents of the grades of Midterm 1 and 2;
E is a digital equivalent of the exam grade.
Final alphabetical grade and its equivalent in points:
The letter grading system for students' academic achievements, corresponding to the numerical equivalent on a four-point scale:
Alphabetical grade | Numerical value | Points (%) | Traditional grade |
---|---|---|---|
A | 4.0 | 95-100 | Excellent |
A- | 3.67 | 90-94 | |
B+ | 3.33 | 85-89 | Good |
B | 3.0 | 80-84 | |
B- | 2.67 | 75-79 | |
C+ | 2.33 | 70-74 | |
C | 2.0 | 65-69 | Satisfactory |
C- | 1.67 | 60-64 | |
D+ | 1.33 | 55-59 | |
D | 1.0 | 50-54 | |
FX | 0.5 | 25-49 | Unsatisfactory |
F | 0 | 0-24 |
Topics of lectures
- 1
Key reading
- 1. 1. Алинов М.Ш. Основы устойчивого развития: учеб. пособие / М. Ш. Алинов; МОН РК. - Алматы: Бастау, 2013 2. Куратко Дональд Ф. Предпринимательство: теория, процесс, практика, [Текст] : учебник / Дональд Ф. Куратко. - 10-е изд. - Алматы:Ұлттық аударма бюросы, 2019.
Further reading
- 1. Gajendrum N. (2017). Green Supply Chain Management–Benefits Challenges and Other Related Concepts, INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED SCIENCE ENGINEERING & MANAGEMENT, VOL 3, ISSUE 8 ISSN: 2454-9940+ 2. Khan. S. A. R. (2018) Introductory chapter: Introduction of Green Supply Chain Management 3. McKinnon, Alan; Browne, Michael; Whiteing, Anthony; and Piecyk, Maja. (2015). Green 4. Achillas, Charisios; Bochtis, Dionysis D.; Aidonis, Dimitrios; and Folinas, Dimitris. (2019). Green supply chain management. In Taylor & Francis Group (Ed.),Routledge.P. 7-8 5. Galli, Francesca and Brunori, Gianluca. (2013). Short food supply chains as drivers of sustainable development. In Evidence Document. Document Developed in the Framework of the FP7 Project FOODLINKS; (GA No. 265287).